Σελίδες

28 Νοεμβρίου 2023

Εμείς που δηλώνουμε ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στον τόπο μας..../Της Φωτεινής Σαμαρά

 Οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να φροντίζουν τα αδέσποτα» -  Logotypos.gr

 

 

Η Ελλάδα είναι δυστυχώς μία από τις Ευρωπαϊκές χώρες που μετράει χιλιάδες αδέσποτα ζώα, τόσο λόγω του ανεξέλεγκτου ζευγαρώματος όσο και λόγω της παραμέλησης και της εγκατάλειψης του οικόσιτου ζώου για προσωπικούς λόγους.

 

 Τα προβλήματα από τα αδέσποτα ζώα είναι πολλά.

 

Η παρουσία τους και τα προβλήματα που αυτή συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία, αλλά και τις συνθήκες διαβίωσης των ίδιων των ζώων θα έπρεπε να απασχολεί την ελληνική κοινωνία πολύ περισσότερο από το επίπεδο των φιλοζωικών οργανώσεων.

 

Με το νέο σχέδιο Νόμου, η Ελλάδα αποκτά Εθνικό Μητρώο Ζώων συντροφιάς και αυστηροποιεί τις ποινές για κακοποίηση και εγκατάλειψη, ανάγοντάς τες σε κακούργημα.

Οι ποινές για παραβάσεις όπως αφαίρεση ζωής ζώου είναι κάθειρξη έως 10 έτη και χρηματική ποινή έως 50.000 ευρώ.

Για τη διατήρηση και παραμονή ζώου σε κοινόχρηστο χώρο, ή σε κήπο πολυκατοικίας, επιβάλλεται χρηματική ποινή 300 ευρώ ανά ζώο.

 

Φαίνεται ότι τα τελευταία χρόνια η πολιτεία προσπαθεί να προστατέψει όσο γίνεται αυτές τις ψυχές, ωστόσο το πρόβλημα πρέπει να χτυπηθεί στην ρίζα και όλοι να καταλάβουμε τις συνέπειες των αδέσποτων ζώων στους δρόμους της πόλης και της επαρχίας.

 

Προσωπικά θα ήθελα να δηλώσω ότι τα αδέσποτα στο νησί μας είναι πολλά και η φιλοζωϊκές που παρά του ότι έχουν μέλη, μόνο λίγοι τρέχουν και δεν προλαβαίνουν.

 

Κάνω έκκληση προς όλους τους κατοίκους του νησιού, όπως είναι προσεκτικοί κατά την οδήγηση και σε περίπτωση ατυχήματος, άνθρωποι είμαστε, να μην αφήνουν τα σκοτωμένα ζώα στους δρόμους.

 

Κάνω έκκληση προς όλους τους κατοίκους του νησιού  να γίνουν ενεργά μέλη των φιλοζωικών.

 

 

Θα ήθελα να δώσω δημόσια αυτή τη φορά συγχαρητήρια στο Νίκο Κορτεσάκη και στην Δέσποινα Καλογεροπούλου πέραν των κτηνιάτρων μας  οι οποίοι τρέχουν νυχθημερόν  όπου τους καλέσουν, για να προσφέρουν την πολύτιμη βοήθειά τους !

 

Όμως χρειάζονται κι άλλοι σαν αυτούς. Υπάρχουν όπως η Μαρίζα όπως και άλλοι αλλά είναι ελάχιστοι.

 

Και όλοι δεν μπορούμε να τα κάνουμε όλα. Αν είμαστε πολλοί και ενεργοί ο ένας θα συμπληρώσει τον άλλον. Και αυτοί που είναι για τα δύσκολα όπως ο Νίκος Κορτεσάκης θα αντέχουν και θα κάνουν πιο εύκολα αυτό που εμείς δεν μπορούμε γιατί λιγοψυχάμε. Τι σημαίνει οτι αυτός δεν λιγοψυχάει; 

 

Ευαισθησία και ευθύνη έχει που εμείς όλοι δεν έχουμε μάλλον.


Άνθρωποι που ασχολούνται με τα κοινά, με την πολιτική, με Συλλόγους, όλοι εμείς που δηλώνουμε ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στον τόπο μας, για τη δημόσια υγεία, οικολόγοι, φιλόζωοι και με ενσυναίσθηση, τι ακριβώς κάνουμε;;;;;

 

Που βρισκόμαστε όταν πρέπει να τρέξουμε υπερ των αδύναμων;

 

Φοβόμαστε και κρυβόμαστε πίσω από την ευθύνη να μεριμνήσουμε και να φροντίσουμε τα αδεσποτα έχοντας και την δικαιολογία οτι " θα υπάρχει άλλος";


Ας βάλουμε όλοι μας ένα χεράκι να βοηθήσουμε  και τους κάνα δυο που τρέχουν!!!

 

Είναι επιβεβλημένη η ενεργή συνεργασία του Δήμου με όλους τους συλλόγους της περιοχής, καθώς και με τους κτηνιάτρους που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα στην περιοχή του Δήμου, ώστε να μην έχουμε ανεξέλεγκτες γεννήσεις πέραν των άλλων


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtVNKdwvIjOPFM9XtnLJOcFcg-A0BYStuSvf1qE1ovsx9BC-7_ryGUQsPOydaFE_x0Ww8slX2DXs4p5VsCFYneCZ0xVmXU9R7C1SBr1B7f7CucAr_xkiponz3VoIS9O27S7d1P16vTZrQ/s300/samara-1-229x300.png

 

γράφει η Φωτεινή Σαμαρά

Επιχειρηματίας

ΜΒΑ Διοίκηση Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας 

Πιστοποιημένη στην  «Αγωγή Υγείας στο Σχολείο και σε Ευπαθείς Κοινωνικές Ομάδες» ΕΚΠΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου